Наскоро ви представихме шеф Николай Филипов, който това лято гастролира из Южното

...
Наскоро ви представихме шеф Николай Филипов, който това лято гастролира из Южното
Коментари Харесай

Талятели от три вида тиквички с чесън, домати конкасе и дивисил

Наскоро ви представихме шеф Николай Филипов, който това лято гастролира из Южното Черноморие и изследва локалните кулинарни обичаи. Ето и идната му рецепта, особено за Момичетата от града!

Има едно вълшебно място, където се срещат Черно море и Странджа планина. Място, където можеш да усетиш и морския бриз, и планинския лъх. Там, където и земята е великодушна, и морето е несметно, а локалните хора пазят най-хубавите кулинарни обичаи. На това вълшебно място можеш заран да вземеш от пресния улов на риболовците, диви манатарки от Странджа планина, овче сирене от близката плантация и розов домат от градината. Това ще бъде моята задача през това лято – да намеря изгубените усети на българското Черноморие, да ги съчетая по най-хубавия метод и да ви ги представям, с цел да можем дружно да открием този магически български усет.

Необходимите артикули: 

3 бр. разнообразни по цвят тиквички (зелена, мрачно зелена и жълта)
2 скилидки чесън
филетата от един обелен домат
5– 6 листа от дивисил
1 с.л. зехтин
сол на усет

 

С белачка вършим тиквичките на тънки ленти, след което ги нарязваме с повсеместен нож на ивички. Ситно нарязваме филетата от домата, скилидките чесън и дивисила. Слагаме зехтина в нагорещен тиган и сотираме тиквичките за към 2 – 4 минути. Прибавяме чесъна, доматите и дивисила за още 1 минута и сервираме.

 

Автор: Николай Филипов

 

 
Черешови клафути
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР